Welke definitie BTW-plicht heeft u?

Diensten

Voor het bepalen van de de BTW plicht hanteert het Nederlands Belastingkantoor een ruimere definitie van ondernemerschap dan wat u gewent bent als u in loondienst bent geweest ( inkomstenbelasting ). Bent u voor de inkomstenbelasting geen ondernemer? Dan kan het toch maar zo zijn dat u BTW in rekening moet brengen.

 

Hoe berekent u in uw webwinkel uw BTW?

Om goed te weten welke vorm van belasting u over uw product of dienst moet afdragen zult u zich moeten verdiepen in uw product of dienst. Wanneer je een product of dienst verkoopt betaalt u hier BTW ( Belasting toegevoegde waarde ) over, in de volksmond makkelijk genoemd omzetbelasting. De omzetbelasting die u over het desbetreffende product of dienst betaald moet de verkoper overdragen aan de belastingdienst. De gelden de tarieven in Nederland zijn;

 

Tarieven

In Nederland hebben we verschillende soorten btw.

  • 0%
  • 6%
  • 21%

 

De btw tarief is afhankelijk van de product of dienst die je koopt. BTW tarief 21% wordt het meest gebruikt in Nederland.

 

Hoe kunt u snel uw BTW online berekenen?

Om U als beginnende ondernemer, of als particulier snel te kunnen helpen om de BTW te berekenen is http://mijnbtw.nl in het leven geroepen, hier kunt u in 5 makkelijke stappen direct het juiste BTW bedrag berekenen.

Review Overview
User Rating:
0/5
(300 votes)
Web Reclame onderdeel van Rubix marketing B.V.

Web Reclame is een onderdeel van Rubix marketing B.V.

Uw website toevoegen is mogelijk op Website Reclame
U kunt gebruik maken van ons linkbuilding tool Linkperfect om uw bedrijf onder de aandacht te krijgen op het internet. Deze vorm van linkbuilding is uitermate geschikt om uw backlinkprofiel te vergroten en uiteindelijk hoger te ranken in de zoekmachines!